2012-07-31 16:24:07• hírek • Póti Orsolya

Jelentkezz Te is a Kölcsey-emlékfutásra!

A Kölcsey-emlékfutást is megrendezik augusztus 3-án, a XXIII. Kölcsey-megemlékezés kertében - tudtuk meg Pakulár Istvántól, a tasnádi és sződemeteri református lelkipásztortól.

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kölcsey-emlékfutást a sződemeteri Kölcsey-megemlékezés keretében. Az emlékfutásra augusztus 3-án, pénteken 10 órától kerül sor.

„Az indulás helyszíne a tasnádi református templom, ahonnan a résztvevők egy 10 kilométeres táv megtétele után érkeznek a sződemeteri református templomhoz. Bár futásnak hirdettük meg, távot meg lehet tenni gyalog, illetve kerékpáron is, így bármely korosztály tagjai nekivághatnak" - mondta el Pakulár István lelkipásztor, a rendezvény főszervezője.

Mint megtudtuk, a kezdeményezés célja kettős: egyrészt Kölcsey Ferenc szellemiségét szeretnék erősíteni a környéken élő fiatalok körében, másrészt pedig a költő szülőfalúját, Sződemetert népszerűsítenék.

„A tavalyi emlékfutáson összesen ötvenen vettek részt és reméljük idén még többen jelentkeznek. Szeretnénk ezt a rendezvényt évről évre népszerűbbé tenni úgy a helyi közösség, mint a megyében élők körében. A rendezvény keretében jövőre kézműves sátrak és népzenei műsorok is várják majd az érdeklődőket" - magyarázta Pakulár.

Szükség esetén a szervezők gondoskodnak orvosi ellátásról, továbbá innivalót is biztosítanak innivalót a résztvevőknek.

Mindazok, akik jelentkeznek az emlékfutásra, emlékpólóban részesülnek. Bővebb információkért érdeklődjenek a 0751-580-282-es telefonszámon, vagy írjanak a pakularsunu@gmail.com email címre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: